Pikapyrähdys Kokkovuorelle testasi äidin reidet ja tyttären hermot

Pikkuretkeilijä valmiina lähtöön.

Ensimmäisen hiukan pidemmän lenkin kantorinkan kanssa teimme Rauman Kokkovuorelle syyskuun alussa 2018.  Pyytjärven kuntoradan ja Kokkovuoren alueella on noin 5,5 kilometrin pituinen maastopyöräilyreitti (Lisää tietoa löytyy täältä), jonka kiersimme koko perheen voimin kävellen kesällä 2017 Pikku H:n ollessa reilu puolivuotias. Nyt päätimme suunnata samalle reitille neidin kanssa kahdestaan.

Pyytjärven parkkipaikalta löytyy reittikartta.

Pyöräilimme ensin kärryn kanssa Pyytjärven lähtöpaikalle ja jätimme pyörän sinne. Kärryssä kulki tytön lisäksi hyvin myös kantorinkka. Sitten vain eväät kyytiin, tyttö selkään ja menoksi. Reittiä voi kiertää moneen suuntaan, mutta me lähdimme suoraan kohti Kokkovuorta. Alkumatka on helppokulkuista polkua ja opasteet ohjaavat hyvin eteenpäin. Puihin on myös merkattu reitti maalilla, joten eksymisen vaaraa ei ole.

Opastukset reitillä ovat selkeät.

Kokkovuorta lähestyessämme reitti muuttuu hiukan raskaammaksi (ainakin jos on painoa selässä) ja jalkoihinsa saa katsoa enemmän. Reitti on paikoin hiukan haastavakulkuinen myös kävellen, mutta peruskuntoinen selviää siitä kyllä. Saimme kulkea pääasissa kahdestaan. Matkalla ohitimme yhden koiraa ulkoiluttavan miehen, joten Pikku H:lla riitti edes hetkeksi ihmeteltävää.

Hukan sykettäkin nostattavaa, varsinkin paino selässä.

Evästauon pidimme Kokkovuoren huipulla, jossa äiti sai tyytyä veteen ja Pikku H nautiskeli maissinaksunsa ja smoothiensa. Lähtö ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, sillä Pikku H olisi halunnut tutustua pidempään kallioiden ihmeisiin. Olin tehnyt virhearvioinnin ajan suhteen, ja meidän piti jatkaa eteenpäin.

Ja kaikki roskat tietysti pois luonnosta!

Paluumatkalla sainkin enemmän palautetta siitä, että retki saisi olla jo lopuillaan. Emme siis kiertäneet reittiä kokonaan, vaan jätimme Pyytjärven toiselle puolelle jäävän osuuden kiertämättä. Saimme kuitenkin evästauon kanssa reissuun menemään noin pari tuntia.

Pyytjärvi

Reitti on mukava pieni päiväretkikohde, mutta mitään varsinaista taukopaikkaa reitin varrelta ei löydy. Yksi vaihtoehto on tulla syömään eväitä esimerkiksi Pyytjärven rantaan. Jos on vaipanvaihtotarpeita, pitää se suorittaa siis luonnon helmassa.

  • Reitti: Paikoin vaativa, pääosin helpohko
  • Pituus: Koko reitti 5,5 km, voi tehdä vain osittain
  • Taukopaikat: Ei virallisia taukopaikkoja. Pyytjärven rannalla penkki.
  • Reitin merkintä: Opastuskyltit ja maali puissa

 

Postaukset ovat omia kokemuksiani, ja kohteen tiedot saattavat muuttua. Päivitetyt tiedot kannattaa aina varmistaa kyseisen kohteen omilta sivuilta ennen omaa retkeään. 

Kuvat ovat omiani, ellen toisin mainitse. Ethän kopioi niitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s