Pyöräkärryllä kohteeseen tai lenkille – Nordic Cap nousi meidän perheen ykköseksi

Ensimmäinen pyöräreissu kärryllä. Kuva:JS

Kaupunkiasujana olen pyrkinyt noudattamaan periaatetta: Pyörällä pääsee joka paikkaan ja usein paljon helpommin. Toki pyöräily on yksi harrastukseni, joten halusin saada myös Pikku H:n välillä mukaan lenkeille. Kun Pikku H oli täyttänyt vuoden aloin pohdiskella vakavammin pyöräkärryn hankintaa. Perinteisen pyörän istuimen hankkiminen ei tuntunut itsestäni järkevältä, sillä kuljetan usein myös isoja ruokakasseja kaupasta kotiin.

Lukuisten googlaamisten jälkeen päädyin keväällä 2018 ostamaan Nordic Capin Explorer 2-in-1 urheilukärryn, joka osui hinta-laatusuhteeltaan oikeaan luokkaan. Halusin hyvän kärryn, sillä ajan paljon ja lähes päivittäin. Nordic Cap oli saanut hyviä arvosteluja eri pyöräilyfoorumeilla, ja se sattui tuolloin olemaan myös alennuksessa…

Millainen ostos sitten on ollut? Olen ollut nyt vajaan vuoden käytön jälkeen pääasiassa tyytyväinen hankintaani, ja niin on ollut myös pieni käyttäjä. Olemme ”ryskytelleet” menemään välillä aikamoisia hiekkateitä, ja kärry on toiminut hienosti. Pyöräkärryssä on ruhtinaallisesti tilaa pienelle neidille (kaksipaikkainen kärry) ja lisäksi tavaratilaan mahtuu isommatkin ostokset tai vaikka uimakamat hyvin. Kärry on myös itsessään kevyt vetää, mutta toki punnuksen kasvaessa sekin muuttuu raskaammaksi. Alkuun minulla oli ongelmia toisen jarrun kanssa, sillä se laahasi renkaaseen, mutta mies onnistui säätämään sen kohdilleen, eikä ongelmaa ole enää ollut.

Pyöräkärry odottaa kokoamistaan. Kuva: JS

Vyöt on helppo kiinnittää ja kärryssä on hyvät mahdollisuudet lisätä ilmanvaihtoa sekä suotaja auringolta. Kärry on myös helppo kiinnittää pyörään takapyörän akseliin laitettavan kiinnikkeen avulla. Kärryssä on myös mahdollisuus kallistaa penkki täysin vaakatasoon, jolloin tavaratilaa ei enää jää. Tätä ominaisuutta olen käyttänyt vain pari kertaa, kun tyttö on nukahtanut ajomatkalla kärryyn, niin olen laskenut hänet vaakatasoon kotona, jotta saa jatkaa pihalla uniaan. Omasta mielestäni kärryssä ei ole mikään optimaalinen nukkumisasento, vaikka Pikku H monet unet on siellä ottanutkin. Pää retkottaa helposti, eikä selkänojan säätö taaksepäin kesken ajon remmejä löysäämällä onnistunut itseltäni kovinkaan näppärästi. Ehkä kyseessä on tekniikkalaji. Eikä uniasento ole tyttöä tuntunut haittaavaan.

Nordic Cap muotoutuu pyöräkärrystä myös kävelyyn, juoksuun tai hiihtoon. Mukana tulee kävelyyn tarkoitettu pieni etupyörä, joka on helppo naksauttaa paikoilleen. Itse en ole tätä juurikaan käyttänyt. Juoksussa käytän juoksurattaita, joissa Pikku H myös yleensä nukkuu päiväunet, joten juoksupyörääkään ei ole tullut hankittua. Jostain luin, että ns. ahkiona käyttäminen voi olla haastavaa, koska suksiosat eivät osu latu-uriin. Tuosta ei ole siis itselläni mitään kokemusta. Kuulin, että joku on laittanut pyöräkärryn myös maantiepyörän perään. Tätä en ole uskaltanut tehdä, sillä jotenkin ”raskaan” taakan vetäminen kevyellä pyörällä ei tunnu turvalliselta. Jos jollain on tästä kokemuksia, kuulen mielelläni.

Ainoa iso miinus meidän kohdallamme on ollut kärryn säilyttäminen, sillä pidämme sen aina sisätiloissa. Teimme pienen laskuvirheen ja huomasimme liian myöhään, ettei kärry mahdukaan autotallin pienemmästä ovesta sisälle eikä varsinaisen tallin oven kautta kulkeminen onnistu helposti, sillä meillä on yleensä auto tallissa. Oven läpeä jouduttiin siis hiukan suurentamaan, jotta pyörien kohdalta kärry ei ota kiinni ovenkarmiin. Edelleen se on jämpti. Välillä onkin haasteita saada ensin kärry ja sitten pyörä ulos ilman, että Pikku H painelee ties missä. Onneksi hän on yleensä niin kiinnostunut suoritettavasta toimenpiteestä ja yrittää parhaan taitonsa mukaan auttaa saamaan kärryään ulos, ettei onneksi lähde omille teilleen.

Millaisia pyöräkärryjä teillä kulkee matkassa ja oletteko olleet niihin tyytyväisiä?

Kuvat ovat omiani, ellen toisin mainitse. Ethän kopioi niitä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Pyöräkärryllä kohteeseen tai lenkille – Nordic Cap nousi meidän perheen ykköseksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s