Hankikanto vai kantohanki?

Kumpi se onkaan? Joka kerta sitä mietin, enkä koskaan muista. Oikeasta muodosta kuitenkin siihen olennaisimpaan, eli kuinka ihanaa on liukua suksilla kevätaamuisin pitkin kantavaa lumen pintaa halki loputtomien peltojen. Lapsuuteni ja nuoruuteni maalla viettäneenä olen lukemattomat kerrat suunnannut suksilla melkeinpä kotiovelta pitkille hiihtolenkeille. Olen nauttinut keväisistä pakkasaamuista katsellen ojan varsiin ilmestyneitä pajunkissoja sekä suunnannut illan hämärissä ihastelemaan kuun valaisemaan peltomaisemaa.

Kantohanki vai hankikanto

Kun suuntasimme viikonlopuksi lapsuuteni maisemiin Saloon ja alkukevään (tai paremminkin lopputalven) hanget osoittautuivat jo kutakuinkin kantaviksi, oli hienoa antaa Pikku H:lle ensimaistiainen äidin ihanista kevätmuistosta.

Taivaan värejä ihailemassa. Kuva:RA

Kävimme jo illalla huhuilemassa pellolla helmikuun lämpien kelien huumassa seikkailevaa Paavo-kissaa ja samalla ihastelimme kuu-ukkoa, joka välillä suostui pilkistämään pilviverhon takaa. Aamulla sitten lähdimme nauttimaan kevätauringosta pulkan kera.

Talvi ja aurinko

Täytyy sanoa näin muutaman vuoden tauon jälkeen, että oli taas ihanaa nauttia menosta hangen päällä. Pikku H viihtyi hyvin pulkassa ja tuntui itsekin hämmästelevän kestävää lumen pintaa. Ensi kerralla täytyy muistaa arskat!

Talvi, pulkka

Mummukin innostui ulkoilemaan kanssamme.

Hiukan ehti jo iskeä ahneus, ja matkaa olisi halunnut vain jatkaa ja jatkaa. Pikku H kuitenkin totesi, ettei täältä aavalta mitään kissaa löydy (sillä Paavon perässä hän peltoseikkailuun taisi alun perin lähteä), ja viittoi takaisin kohti parempia etsintämaastoja.

Hanki ja lumi

Tätä voisi kulkea loputtomiin. Kuva:RA

Ensi talvena mietin taas, kumpi se olikaan:kantohanki vai hankikanto? Mutta väliäkö tuolla.

Kuvat ovat omiani, ellen toisin mainitse. Ethän kopioi niitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s