Aina ei suju, ainakaan äidin mielestä – viikonloppuretki poiki kylmiä makkaroita ja nuhanenän

Vaikka retkeily luonnossa ja ulkoilmassa on pääasiassa antoisaa, osuu joskus kohdalle myös hiukan pieleen menneitä retkiä – tai sitten se on vaan asenteesta kiinni. Jäin nimittäin pohtimaan, onko aikuisilla usein liiankin suuret odotukset luontoseikkailuihin: kelin pitäisi olla kohdillaan ja kaikkien yhtä hymyä. Lapsille usein riittää todella pienetkin jutut, ei tarvita oikeastaan mitään ihmeitä.

Kaarojärvi, retkeily

Ehdotin viime viikonloppuna heti aamutuimaan kotijoukoille, jos suunnattaisiin läheiselle Kaarojärven laavulle ulkoilemaan ja nauttimaan eväitä. Sain pieneksi yllätyksekseni heti vastakaikua molemmilta suunnilta, joten eikun laittamaan eväitä kasaan.

Kaarojärvi, retkeily

Kaarojärven laavulla on tullut käytyä useamman kerran niin pyörällä, jalan kuin autollakin. Pikku H:n kanssa käytiin laavulla viime vuonna alkukesästä, jolloin mukana oli myös Pikku H:n taaperokaveri äiteineen. Pyöräilimme laavulle ja kiersimme vielä tytöt selässä pienen matkaan Latumajan lenkkiä pitkin. Kaarojärven laavu on jälleen yksi hieno esimerkki lähiretkeilyn mahdollisuuksista, jonne on helppo mennä ja se on lähellä. Vaikka kaikki ei mennytkään tällä kertaa aivan putkeen, ei siitä voi mitenkään syyttää miljöötä.

Kaarojärvi, retkeily

Jo lähtövalmistelujen aikana olisi ehkä pitänyt sisäisten hälytyskellojen soitella säveliään, sillä nopean startin sijaan suttaantui makkarapaketin ja eväsleipien pakkaamiseen sekä kaakaon keittämiseen parisen tuntia. Pientä pottaharjoittelijaa tästä ei kannattanut syyttää, vaikka ”äiti, pis(sa)” ja ”äiti, kakka” saattoivat hiukan sotkea aikatauluja ja vaihtaa eväiden rakentelun väliaikaisesti vaatehuoltoon. Lukuisten eväskassi-inventaarioiden jälkeen tehtyjen uudelleenorganisointien jälkeen olimme lopulta siinä pisteessä, että voisimme suunnata ulos. Tässä vaiheessa kuitenkin retkeilyehdotukseni jälkeen innokkaasti kenkiä jalkaan teleskooppi-makkaratikku toisessa ja pipo toisessa kädessään sovittanut miniretkeilijä löi liinat kiinni saamalla asiaankuuluvan raivokohtauksen.

Kaarojärvi, retkeily

Monien mielenliikutusten jälkeen suuntasimme lopulta auton kohti Kaarojärveä. Pyöräilyä en uskaltanut edes ehdottaa. Paikalle päästessämme totesimme tienoon olevan kuin luistelukenttä. Lisäksi aurinkoisesta ilmasta huolimatta rantaan puhalsi todella navakka ja kylmä tuuli. Liukastelimme laavulle ja yritimme keräillä positiivista mielialaa raivatessamma nuotiopaikkaa lumen alta.

Kaarojärvi, retkeily

Muistelin ennen lähtöämme, että laavulla olisi puita, mutta ne olivat loppuneet talven jälkeen. Sama tilanne oli omassa puuvarastossamme, joten olimme varautuneet vain muutamalla klapilla. Samalla, kun J hakkasi klapeja pieniksi, liukastelin Pikku H:n perässä, kun tämä mennä viipotti innoissaan pitkin ranta-aluetta.

Kaarojärvi, retkeily

Kaarojärvi, retkeily

Syttyihän se nuotiokin lopulta, mutta koska matkaan oli lähtenyt vain yksi makkaratikku ja mistään pitkäkestoisesta hiilloksesta ei voinut muutaman klapin voimalla nauttia, sai viimeinen grillaaja metsästää lämmittävää kohtaa hiipuvasta nuotiosta. Kaiken tuntui kruunaavan kiihtyvällä tahdilla vuotava pikkutytön nenä, ja flunssasta saatiinkin nauttia monta päivää retken jälkeen.

Kaarojärvi, retkeily

Kaarojärvi, retkeily

Mutta mutta…äidin version sijaan Pikku H olisi voinut esittää, jos osaisi jo puhua niin monimuotoisesti, retken pitäneen sisällään: TUC-keksejä, kaakaota, ihan mahtavan keinun rannassa, loistavat liukastelumahdollisuudet niin kallioilla kuin tasaisellakin, maukasta lunta, hauskoja kiipeilypenkkejä, yyberkiva oja, jossa sai kengät kastumaan, potkittavia lumipalloja, auki ollut vaja, lukossa ollut vaja (vielä mielenkiintoisempi), ihan älyttömän mielenkiintoinen kyltti, jossa oli ” Ei auto, ei mopo”, sekä todella, todella mielenkiintoinen kolmikko, jotka saapuivat suksilla ja puhuivat jotain vierasta kieltä, mutta sanoivat ”moikka”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s