Dyynien ja tuulien Fuerteventura

Vihdoin ja viimein ehdin kirjoittelemaan pikku H:n ensimmäisestä ulkomaanreissusta Fuerteventuralle. Matkan jälkipunti on mennyt sairastelujen merkeissä, reissussa oltiin kipeinä ja itseasissa ennen reissuakin, sillä matkalle lähtö varmistui vasta pari päivää ennen. Pikku H:lla todettiin viikko ennen matkaa korvatulehdus molemmissa korvissa, jotka ehtivät kolmen päivän ”tappaa kaikki rottaa pienemmät”-tehokuurilla parantua siihen malliin, että lääkäri antoi meille lentoluvan. Vaikka itse kuulostin reissun ensipäivät drag queen -artistilta ja Pikku H sai loppulomasta enterorokon, oli matkan kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan onnistunut.

Fuerteventura Kanariansaaret

Fuerteventura on kooltaan helposti valloitettava pieni ja karu saari, jossa TUULEE sanan varsinaisessa merkityksessä. Ei ole siis ihme, että se on surffareiden ja lainelautailijoiden suuressa suosiossa. Meille osui reissun aikana pari todella tuulista päivää, ja hiukan parina päivänä myös ripotteli vettä, mutta muuten saimme nauttia hyvistä ilmoista. Päivällä aurinko lämmitti 20 asteen paremmalla puolella, mutta iltaisin sai vetää pitkähihaista ylle. Suojautumisen kanssa sai olla kuitenkin tarkkana, sillä talven kalvakka iho paloi helposti, vaikka ei kovia lämpötiloja mittarissa ollutkaan. Pikku H:n kanssa olimme erityisen tarkkoja, ja tönkköä fysikaalista aurinkosuojaa on pesty vielä pari viikkoa reissun jälkeenkin pois. Ja tietysti paras suoja ovat pitkälahkeiset – ja hihaiset vaatteet…

IMG_3052

Reissuun lähdimme valmiilla pakettimatkalla bongattuani Aurinkomatkojen messutarjouksen. Huhtikuun ensimmäiseen viikkoon osunut matkamme oli samalla Aurinkomatkojen kauden viimeinen viikko Fuerteventuralla. Lähtöpäiväksemme osui sunnuntai, joka meni pitkälti matkustamiseen, sillä saavuimme saarelle paikallista aikaa neljän maissa. (Kerron tarkemmin erillisessä postauksessa taaperon kanssa lentämisestä.) Olimme varanneet lentokenttäkuljetuksen, mutta näin jälkiviisaina olisi yhtä hyvin voinut vuokrata koko viikoksi auton jo suoraan lentokentältä. Tiet ovat hyvässä kunnossa, liikenne rauhallista ja saarella on todella helppo liikkua. Siellä me kuitenkin kökotimme muiden turistien kanssa taistellen paikastamme lentokenttäbussissa. Se on jotenkin kummallista, että vaikka ollaan lomalla, on aina kauhea hoppu päästä ensimmäisenä valitsemaan paikkansa, ettei vain joudu vieraan viereen.

Majapaikkamme sijaitsi Corralejossa aivan saaren pohjoiskärjessä. Corralejosta löytyy mukavasti ravintoloita ja kauppoja, mutta mikään himoshoppailijan kohde se ei niinkään ole. Meillä jäi ostosten teko pariin aloe vera -pulloon (Fuerteventura on muuten kuuluisa aloe verastaan) ja muutamaan tuliaismagneettiin, joten tarkempaa analyysia ostospaikoista en voi antaa. Myöskään yöelämää en pysty kommentoimaan, sillä meillä koko perhe sammui samaan aikaan yövalon kanssa kello yhdeksältä. Kohteena Corralejo on kuitenkin rauhallinen pikkukaupunki, jossa etäisyydet ovat melko lyhyet. Corralejossa on myös satama, josta pääsee muun muassa luonnontilassa olevalle Isla de Lobosille.

IMG_3109

Hotellimme Arena Beach oli mukavan kävelymatkan päässä keskustasta (noin 10–15 minuuttia ja rannasta (noin 10 minuuttia). Se sijaitsi myös aivan dyynien tuntumassa. Hotelli oli oikeastaan sellainen kuin olimme odottaneetkin, eli mukavaa keskitasoa. Huoneet olivat perussiistit ja huoneistotyyppiset. Niissä oli siis myös keittomahdollisuus, jolla ei oikeastaan tehnyt mitään, koska hotelli oli all inclusive. Valitsimme poikkeuksellisesti all inclusive -vaihtoehdon, koska ajattelimme sen olevan kätevä pikkuneidin kanssa, kun ruoka-aikoja on vielä tiuhaan. No toisin kävi, sillä Pikku H ei reissun aikana suostunut syömään oikeastaan juuri mitään paikallisista pöydistä.  Matkaeväinä olleita juniorinaksuja, smoothieita ja TUC-keksejä hän sen sijaan olisi napostellut. Suurin järkytys taisi olla se, ettei paikallinen maito vastannut meidän maitotytön makuhermoja, joten hän tyytyi matkalla juomaan pääasiassa vettä ja loppumatkasta pillimehuja. Näin jälkiviisaana olisin raahannut mukaan pieniä kahden desin tetroja huoneenlämmössä säilytettävää maitoa. Omaan mieleen ruoka oli ihan maukasta, joskin aika rasvaista, ja vaihtelua oli viikon ajalle ihan riittävästi.

IMG_3644

Hotellin alueella oli kaksi allasaluetta ja pieni lasten leikkipuisto, pelihuone ja leikkihuone. Leikkipuisto oli hyvin vaatimaton, mutta jostain syystä kovasti kaksivuotiaan mieleen. Allasalueella vietimme aikaa loppujen lopuksi todella vähän aikaa, vain muutaman kerran käytiin pulahtamassa. Hotellilla oli yksi lämmitetty allas ja muissa vesi oli jäätävän kylmää. Muun muassa lasten allas, jossa oli liukumäkeä ja muuta, ei houkutellut kastamaan jalkojaan lainkaan. Sen sijaan pikkuneitiä kylmyys ei tuntunut haittaavaan lainkaan. Hän tuntui viihtyvän kylmässä vedessä paremmin kuin hyvin.

IMG_3650

IMG_3651

Fuerteventuran yksi helmistä on ehdottomasti dyynit. Kauempana rannasta dyynit ovat sen verran kovapohjaisia, että siellä pystyi juoksemaan ja myös isopyöräiset rattaat kulkivat kohtalaisesti. Lähempänä rantaa rattaat – sekä kengät– kannatti unohtaa, sillä siellä hiekka on enemmän ”hiekkamaista” ja sametin pehmeää.

IMG_3614

IMG_3003

Jos vain halua ja mahdollisuuksia on, kannattaa saareen lähteä tutustumaan paremmin autolla. Itse vuokrasimme auton Cicarin kautta vasta paikan päällä. Kirjoittelen erikseen myös autoilusta saarella – sekä mitä kaikkea nähtävää Fuerteventurasta löytyy – toisessa postauksessa. Vaikka saari on Kanariansaarten toiseksi suurin saari (100 kilometriä pitkä, ja leveimmillään reilu 30 kilometriä leveä), ehtii jo yhdenkin päivän aikana kiertämään paljon. Karu luonto kivikkoisine aavikkoineen ja mutkaiset vuoristotiet ovat ajelun arvoiset. Ja kuten jo mainitsin, tiet ovat hyvässä kunnossa.

IMG_3296

Kuvat ovat omiani, ellen toisin mainitse. Ethän kopioi niitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s