Jippii, vihdoin pääsimme Maanpäännokkaan!

Maanpäännokka, lapsi luonnossa

Onnistuihan se lopulta! Olen useamman kerran miettinyt, että pitäisi käydä piipahtamassa Maanpäännokassa, mutta aina on ohitse kiilannut jokin muu kohde. Lueskellessani jälleen kerran Live now dream later -blogin Saanan retkikohdevinkkejä,  muistui se jälleen mieleeni. (Ps. Kannattaa käydä muuten poimimassa Rauman parhaat retkikohteet talteen tuolta!) Alkuperäisissä suunnitelmissamme oli suunnata kaverin ja hänen lastensa kanssa Rehelmäjärvelle (tai Reelmäjärvelle), joka sijaitsee Seitsemän järven reitistön (sen toisen, koska niitä on ilmeisestikin kaksi?) varrella. Huhtikuun loppuun sijoittuneen retkemme aikaan oli kuitenkin voimassa metsäpalovaroitus, joten se sai meidät muuttamaan suunnitelmiamme. Nuotionteko täytyi tällä kertaa unohtaa.

Maanpäännokka, lapsi luonnossa

Kuva: JS

Olen käynyt Maanpäännokassa eli Maanpään virkistyalueella vain kerran aikaisemmin, varmaan vuosi tai pari sen jälkeen, kun muutin Raumalle.  Muistan, että paikka oli kaunis ja ihmettelin tuolloin, miksi siellä ei ole tullut käytyä useammin. Muutaman vuoden tauon jälkeen sitä sopii taas ihmetellä. Vaikka tehdasalue häämöttää aivan kulman takana ja osa alueesta on ajoittain porttien takana rakennustöiden vuoksi, on paikassa jotain erityisen rauhoittavaa ja kaunista. Alueen luonnontilasta onkin haluttu pitää tiukasti kiinni, ja sitä on haluttu varjella teollisuuden leviämiseltä.

Maanpää on vain viiden kilometrin päässä keskustasta, joten paikalle pääsee hyvin vaikka pyörällä. Paikka sopii myös pienemmille retkeilijöille, sillä ihmeteltävää riittää ja polku on helppokulkuinen. Jopa kaverin 1,5-vuotias tarpoi tomerasti eteenpäin lähes koko matkan. Kallioilla puolestaan on kiva seikkailla, kunhan varoo liukkautta.

Maanpäännokka, lapsi luonnossa

Portti on suljettuna rakennustöiden aikana. Portin ollessa auki, pääsee alueella liikkumaan. Kuva: JS

Maanpäännokka, lapsi luonnossa

Kyllä niitä tulentekopaikkoja olisi ollut täälläkin, mutta metsäpalovaroituksen vuoksi jätimme nuotion tekemättä. Kuva: JS

Maanpäännokka, lapsi luonnossa

Joutsenilla oli kevätpuuhat menossa. Kuva: JS

Alkuperäisenä ajatuksenani oli samaan syssyyn kiertää alueella oleva luontopolku kokonaisuudessaan, mutta sen sai nyt unohtaa. Kävely luontopolkua pitkin meren rantaa myötäillen ensimmäiselle taukopaikalle oli kolmelle pikkuihmisille riittävästi. Luonnossa seikkailu uuvutti pienet matkalaiset niin, ettei Pikku H enää innostunut hyppäämään rinkan kyytiin, vaan tahtoi retken jälkeen kotiin päiväunille.

Maanpäännokka, lapsi luonnossa

Kuva:JS

Maanpäännokka, lapsi luonnossa

Ne eväät! Kuva: JS

Nautiskelimme eväitä kallion päällä, ihmettelimme lintuja ja merta. Ja osuipa ohi lipumaan myös iso rahtilaiva, jota hämmästeltiin isoon ääneen.

Maanpäännokka, lapsi luonnossa

Sinne se laiva hävisi…

 

Postaukset ovat omia kokemuksiani, ja kohteen tiedot saattavat muuttua. Päivitetyt tiedot kannattaa aina varmistaa kyseisen kohteen omilta sivuilta ennen omaa retkeään.

Kuvat ovat omiani, ellen toisin mainitse. Ethän kopioi niitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s