Pakkasaamu Teijolla – Onnelannummen rengasreitti

dsc_26246162627449680531873.jpg

Teimme pienen aamupäiväretken Teijon kansallispuistoon loppusyksestä 2017. Olimme tuolloin kotikonnuillani, ja olin jo monta kertaa miettinyt Teijolla käymistä Pikku H:n kanssa. Teijo sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Salosta, ja siellä on valittavana monia eri reittivaihtoehtoja. Reittejä ja karttoja löytyy muun muassa luontoon.fi-sivustolta.

Lokakuun lopulla oli jo aamusta pieni pakkanen, joten päädyimme melko helppoon ja lyhyeen reittiin, sillä tuolloin noin yhdeksän kuukauden ikäinen pikkuneiti nukkui vielä kahdet päiväunet. Ajatuksena oli, että hän olisi ottanut ensimmäiset unet Manducassa, mutta toisin kävi. Tyttö ehti nukahtaa ajomatkalla hetkeksi, joten reissu meni pitkältä Pikku H:n laulaessa puoliunessa unilaulua.

Valitsimme Kirjakkalan parkkialueelta lähtevän Onnelannummen rengasreitin päivän kohteeksemme. Matkaa reitille kertyy noin neljä kilometriä (reitin pituudesta hiukan eriävää tietoa, mutta Metsähallituksen kartan mukaan matka noin 3,9 km), josta ensin taivalletaan pysäköintialueelalta noin kilometrin verran leirintälueelle. Sieltä löytyy kuivakäymälä ja vesipiste (sulan maan aikaan). Varsinainen pitkälti Hamarinjärven rantaa myöräilevä rengasreitti on noin 2,1 kilometriä. Sen varrella on Hamarinjärven rannalla nuotiontekopaikka sekä kuivakäymälä. Omat vessapaperit tulivat ainakin meidän reissullamme tarpeen.

Näkymät Nikkalliolta.

Reitti itsessään on melko helppokulkuista, ja maisemat kaunista mäntykangasmetsää. Nikkalliolle saavuttaessa sai olla tarkkana, sillä pakkanen oli tehnyt kalliosta paikoin liukkaan. Nikkalliolta avautuivat kuitenkin upeat näkymät järvelle. Pidimme nopean evästauon Hamarinjärven nuotiopaikalla, missä piipahdimme samalla vessassa. Nuotiota emme lähteneet sytyttämään, mutta siihen olisi ollut hyvät olosuhteet. Meillä oli onneksi mummu mukana, joten eväshuoltokin pelasi, vaikka en itse saanut Pikku H:n lisäksi selässä muuta kannettua.

Rengasreitti saapuu takaisin leirintäalueelle, josta palataan samaa tietä takaisin Kirjakkalan parkkialueelle.

  • Reitti: Helpohko
  • Pituus: noin 3,9 kilometriä
  • Taukopaikat: Tulentekopaikka Hamarinjärven rannalla (+kuivakäymälä), Onnelannummen leirintäalue, jossa kuivakäymälä ja sulan maan aikaan vesipiste
  • Reitin merkintä: Valkoisella maalilla puissa

Postaukset ovat omia kokemuksiani, ja kohteen tiedot saattavat muuttua. Päivitetyt tiedot kannattaa aina varmistaa kyseisen kohteen omilta sivuilta ennen omaa retkeään.

Kuvat ovat omiani, ellen toisin mainitse. Ethän kopioi niitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s